Måltiden som konstart af Charlotte Birnbaum
?/100
Endnu ingen anmeldelser
Kalenderns tema "Måltiden som konstart" bjuder en sedvanlig buffé av läsvärda läckerheter. Från de tre högskolorna med gastronomisk inriktning, nämligen Umeå, Örebro och Kristianstad kommer profilerade bidrag. Att vi börjat "hemestra" visar sig till och med sätta spår i våra lokala matupplevelser.
Skönhetsupplevelser vid matbordet får en betraktelse av Erika Lagerbielke och servettkonstens betydelse beskrivs av Charlotte Birnbaum. Alla tiders grand old man i kokkonsten Björn Halling avporträtteras utförligt av Stephan Rössner och korvens väg in i finrummet beskrivs av Jan Scherman. Representationens betydelse för matkonstens upprätthållande diskuteras engagerat av Magnus Gröntoft, Anneli Blomé och Lucas Lundahl och i förlängningen därav redovisas en genomgång av majestätisk gastronomi under decennier av Stephan Rössner. Därtill samtalar Charlotte Birnbaum och Christina Möller med Tommy Myllymäki om framgångssagan Aira på Biskopsudden.
Utöver detta axplock medverkar ett flertal andra kända matprofiler från hela riket för att belysa den gastronomiska konstartens betydelse för vårt välbefinnande.
Huvudredaktörer är Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör, och professor emeritus Stephan Rössner, expert på frågor om kost, motion, livsstil och hälsa.
De bedste priser:
NetboghandlerPrisPris inkl. fragt
iMusic.dk204,00
Bog&ide299,95
williamdam.dk299,00
Måltiden som konstart af Charlotte Birnbaum og Stephan Rössner

Måltiden som konstart

af Charlotte Birnbaum & Stephan Rössner

Indbundet bog, 189 sider

ISBN: 9789189063990

Udgivet 10-11-2021 af Carlsson Bokförlag

Ingen boganmeldelser ...

Vi er endnu ikke stødt på en boganmeldelse af 'Måltiden som konstart' i de 527 aviser, blogs og andre medier, vi har fulgt siden 2010. Men vi har fundet 115.554 andre anmeldelser af bøger.